ဘီတယ္ကယ္ရိုတင္း၊ ဖိုင္ဘာအမွ်င္၊ Anti Oxidant, Vitamin A, C, K ႏွင့္ Potassium ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။ -တစ္ရက္လွ်င္ 1.7 to 2.7 mg ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းကို စားပါက ကင္ဆာ အမ်ားစု၊ အထူးသျဖင့္ အဆုတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀%!ေ(MISSING)လ်ာ့ပါးေစသည္။ မုန္လာဥနီ၌ ပါေသာ ဖိုင္ဘာက အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကိ္ု ၂၄%!ေ(MISSING)လ်ာ့ေစသည္။
မုန္လာဥနီ အစိမ္းစားသူ မိန္းမမ်ားသည္ မစားေသာ မိန္းမမ်ားထက္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ၅ဆမွ ၈ ဆအထိ ေလ်ာ့ပါးေစႏုိင္သည္။ -တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ (၇)ေအာင္စႏွင့္ (၃)ပတ္စားပါက Cholesterol ကို ၁၁%!ေ(MISSING)လ်ာ့ေစသည္။ -Heart Attack ရျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။ -Macular degeneration မ်က္စိ အျမင္အာရံုကို စုစည္းထားေသာ ေနရာ ပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၄၀%!ေ(MISSING)လ်ာ့ပါး ေစသည္။ - Vit A ခ်ိဳ႕တဲ့ သူမ်ားတြင္ အလင္းေရာင္ မွိန္ေသာ အခ်ိန္၊ မ်က္စိအျမင္ အားနည္းမႈကို ေလ်ာ့ပါး ေစသည္။ တစ္ရက္လွ်င္ မုန္လာဥနီ တစ္လံုး စားသံုးပါက Stroke (ေလျဖတ္ျခင္း) ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ကို ၆၈%!ေ(MISSING)လ်ာ့ပါး ေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို ခြန္အားျဖစ္ေစ၍ ေလျဖတ္ လူနာမ်ား၏ အသက္ ရွင္သန္မႈႏႈန္းကို အေကာင္းဆံုးျဖစ္ေစသည္။ -Blood Sugar Level ေသြးတြင္းရွိ သၾကားဓါတ္ကို ေကာင္းေစသည္။ အသည္းမွ ဘက္တီးရီးယားကို ေသေစသည္
#credit>>>က်န္းမာေရးအတြက္ေဆးတစ္ခြက္
chitthumaung2018.blogspot.com
Comments
Post a Comment
စကားေလးတစ္ခြန္းေလာက္ထားခဲ့ပါ